Bejelentkezés
BUDAPESTIKEPEK.FREEBASE.HU

FREEBASE

tárhely

Info

BUDAPESTIKEPEK.FREEBASE.HU
/obuda2/index.html

obuda2

Ingyen webtárhely szolgáltatás, segítségével weboldalát elérhetövé teheti az interneten. Szolgáltatásunk magánszemélyek és jogi személyek számára egyaránt hozzáférhetö, a regisztráció csupán pár percet vesz igénybe. A nálunk tárolt oldalak a regisztráció pillanatától kezdve reklámmentesek, nem kell emelt díjas smst küldeni, vagy éves díjat fizetni a reklámcsík eltüntetéséért, mivel nálunk nincs semmilyen reklámcsík vagy felugró reklám ablak. Minden regisztrált felhasználó webtárhelyet kap, melyel szabadon gazdálkodhat, nincs fájl típus vagy fájl méret korlátozás a szerveren. PHP scripteket biztonsági okokból nem lehet futtatni a szerveren.

Legújabb twittek

Több terabájtos Samsung tárhely elérhető áron - https://t.co/XYyxtbEwxm

Samsung 860 QVD SSD: több terabájtos tárhely elérhető áron https://t.co/UYDZlUR2YK https://t.co/kpyg4ICmbT

Rájöttem, mit jelent, hogy “nem fér a fejembe”. Most kövekezett be, hogy az agyamban elfogyott a tárhely, pedig még… https://t.co/v8Li4Ef4UI

Weboldal készítés, keresőoptimalizálás és SSD tárhely #weboldal #weboldalkeszites #ssd https://t.co/yP5K5YMX2n

FONTOS LENNE! Samsung Galaxy J3 2016-os telefonom van és be szeretném állítani, hogy az alapértelmezett tárhely, ah… https://t.co/NHvBvur8Hr

RT @Techbazis: Ami microSD-vel még tovább bővíthető. #OrigoTechbázis #Origo #Samsung #GalaxyA90 https://t.co/hJkVa5WjZr

Egyelőre nem sokat tudni a Samsung középkategóriás mobiljáról, de néhány információ azért már kiszivárgott.… https://t.co/UiH5DKSEru

Ami microSD-vel még tovább bővíthető. #OrigoTechbázis #Origo #Samsung #GalaxyA90 https://t.co/hJkVa5WjZr

Az ingyenesen elérhető TKR 10 -ek körét sajnos jelenleg nem tudom tovább bővíteni, mert az internet szolgáltatóm é… https://t.co/7z06SoRff2

Sajnos az ingyenesen elérhető TKR 10 -ek körét jelenleg nem tudom tovább bővíteni, mert az internet szolgáltatóm és… https://t.co/P0ADxjPr6s

Sajnos az ingyenesen elérhető TKR 10 -ek körét jelenleg nem tudom tovább bővíteni, mert az internet szolgáltatóm és… https://t.co/toRUtOfYAj

Kevesebb, mint egyharmadát fogja elfoglalni annak a tárhely mennyiségnek, mint eddig. Csatlakozz a „PC Guru” csopo… https://t.co/BiTWkju40V

Rendkívül okos megoldásnak tartom, holott nincs és nem is lesz okostelefonom! https://t.co/mQWqgZwkbI

Számotokra melyik a leghasznosabb? #origo #origotechbázis #Playáruház #PlayStore https://t.co/7d8bhAAWoa

@DesolateHun Én is ezen gondokodam, de szerint nem itthoni tárhely lesz..

A OnePlus 6T az ár-érték arány bajnoka A OnePlus 6T 177 990 Ft-tól vihető pl az árukeresőn, ezért 6 GB RAM és 128… https://t.co/eYeBBrUxQ1

Sok más dolog mellett az egyik, amit legesjobban várok az új telefonomat illetően, az a naaaagy és bővíthető belső… https://t.co/MBgd4GyfAk

@MacAcademia Szerintem az egyik legjobb dolog ami történhet egy oprendszerrel ha SSD-t tolnak alá. A Minimet HDD-ve… https://t.co/m5SkxL8aeI

@lberes @gklka Nekem mióta a fotók teljes méretben csak az iCloudban vannak fent, plusz az iPad-en, egész kellemese… https://t.co/tRyZSCsudE

https://t.co/ZERuuwzTHw Tárhely spórolásnak sem utolsó lehetőség 🙂📱 #smartclinic #iphonetippek

Mostantól szól a Google Play, ha kezd betelni a telefonunk #Android #tárhely #felszabadítás - https://t.co/rFo4QmteLp

@lberes @zilahu Akkor neked hamarosan jön a 2 terás opció. :) A videókat egy ideje a Google Photosba tolom fel. Sze… https://t.co/Jme2nllWsU

Keresés
Óbuda régi képeken!

Óbuda régi fényképeken!

Írjon nekem! Please contact me! Schreiben Sie mir, bitte!


Ágoston utca 01-02: fénykép 1973 előtt
Bécsi út 02: Mészáros Lajos: az óbudai téglagyár maradéka
Bécsi út-Vörösvári út sarok, 1983.
Bogdáni út: Kerület pályával szembeni házak, előtérben az 5-ös villamos sínjei.
Cella Trichora 01-02: két kép, mindkettő 1959 előtt készült, mert a sportpálya helyén még kertek vannak, és az iskola épülete a 02 képen még kétemeletes. Az emeletráépítés 1959-ben, a sportpálya 1960-ban készült el. Csillaghegy 01: a Csillaghegyi Strand napozóterülete (kb. 70-es évek, pontosan nem derül ki, de a napozónál ma nincsenek meg a képen látható kis medencék).
Csillaghegy 02: a Csillaghegyi Strand kabinos öltözői (kb. 70-es évek, valószínűleg ugyanakkor készült, mint a 01-es kép). Flórián tér 01: az egykori Korvin Ottó (ma Pacsirtamező) utca eleje a Flórián térnél a 60-as évek végén.
Flórián tér 02: a Tavasz utca eleje a Flórián térnél. Jobbra fenn már látszik az új panelház, a kép a 70-es évek elején készülhetett.
Flórián tér 03: a Tavasz utca eleje a Flórián térnél, a Kiscelli utca felől nézve. Baloldalon a Pacsirta utca látszik. Az új házak még nem állnak, de a bontás már megkezdődött. A kép a 60-as évek végén készülhetett.
Flórián tér 04-05: képek az „Apám Óbudája” című könyvből (valószínűleg a 30-as években készülhettek, mert a Szent Flórián szobor még a téren áll). HÉV megálló: a szerelvények típusa és a háttérben álló kémények (Leipziger-féle szeszgyár és talán a Harisnyagyár kéményei) alapján a kép a 70-es években készült.
Kísérleti lakótelep 01: a kísérleti lakótelep házai és a Váradi utca torkolata a Bécsi út felől. Jobbra lent, a lámpaoszlop mögött még látható a szobor, a régi házak még állnak, a panelházaknak még nyoma sincs. A háttérben, az Árpád-híd pesti hídfőjénél látszanak a Dagály utcai házak. A kép a 60-as években készülhetett. Meggyfa utca 01: a meggyfa utcai házak. A Hévízi úti lakótelep a 60as évek elején épült fel, valószínű, hogy a kép is ekkor készült. Miklós utca 01: a régi házak még állnak, balra az 5-ös villamos sínjei látszanak, mellette a kép bal szélén már nincsenek meg a Szentendrei úti régi házak. A kép 68-ban, vagy 69-ben készült.
MMG 01: A Mechanikai Mérőműszerek Gyára a Szépvölgyi úton. A háttérben még nem állnak a Kolostor úti házak, a kép valószínűleg a 60-as évek végén készült. A forrás ugyanaz, mint a Téglagyár 05-06, valamint a Vörösvári út 11 sz. képé. Tehát a 70-es évek eleje valószínű.
Óbudai utca 01: valamelyik utca Óbudán, nem sikerült felismerni.
Óbudai utca 02: valamelyik utca Óbudán, nem sikerült felismerni.
Óbuda mozi 01: a régi Óbuda mozi a Selmeci utcában (épülete ma is megvan még).
Pacsirta utca 01: a régi Pacsirta utca a Flórián tér felől.
Pacsirta utca 02: a régi Pacsirta utca valószínűleg a Kiscelli utca felől (bossányi Laci megjegyzése: „a Simotskó kárpitosék ide költöztek”).
Pacsirta utca 03: a „Csicsergő” kocsma a régi Pacsirta utcában, a Kiscelli utca felől.
Piac 01: a kórház utca és a Szél utca sarka, a piac hátsó részével. A háttérben még nem látszanak a kísérleti lakótelep házai, a kép biztosan 1963 előtt készült.
Piac 02: piac és a Verőfény utcai zöld házak. A háttérben még csak a Raktár utcai négyemeletes panelház áll, a Raktár utcai, Veder utcai és a Szellő utcai 10 emeletesek még nem állnak. Jobbra már látszanak a raktár utcai 10 emeletes pontházak, valamint a Kerék utcai hosszú panelház is. A kép a 70-es évek közepe táján készült.
Piac 03: a piac sarka a Verőfény és a Szél utca találkozásánál. A kép jobb szélén, hátul kikandikáló kis fehér ház valószínűleg a Tűzoltósághoz tartozik, tehát a régi Kertmozi épülete sincs még meg. A háttérben a Hármashatár-hegy tetején még nincsenek antennák. A kép a zöld házak építése idején készülhetett, talán a 30-as években.
Piac 04: a piac vége a Kórház és a Vihar utca találkozásánál. A háttérben a kísérleti lakótelep már áll, de a régi házak is még megvannak, tehát a kép 1964 után, de 1968 előtt készült.
Piac 05: elég gyenge minőségű kép az egykori Piac kocsmáról, a Kórház utca elején, a Vihar utcához közel, a piac mellett. Évszám nem deríthető ki, de 1967-ben még ilyen volt.
Raktár utca 01: a Raktár utcai városi házak. Bossányi Laci forrása hibásan nevezi meg: nem Hunor utcaiak, ámbár valóban nem sokkal előttük húzódik a Hunor utca.
Schmidt kastély 01: a háttérben a Schmidt kastély még romos (teteje 1975-76-ban készült el!). Az előtérben még állnak a téglagyári lakóházak. Valószínűleg a 60-as évek végén készült a kép.
Solymári utca 01: kép az „Apám Óbudája” című könyvből, a Solymári utca eleje valószínűleg a 30-as években.
Szőlőkert utca 01: régi házak az egykori Szőlőkert utcában, a kép készítésének ideje nem ismert.
Tavasz utca 01: a Tavasz utca és a Polgár utca sarka, az Árpád-híd lejárójával. Az Árpád-hidat 1950-ben adták át, ez a kép a 60-as években készülhetett (a háttérben még a régi Flórián tér).
Téglagyár 01: focimeccs az UFC pályán, háttérben az Újlaki Téglagyár („Cegaj) épületei és kéménye. Leghátul a Bécsi út-Vörösvári út sarkánál a „Bohn”-téglagyár kéményei. Valószínűleg az 50-es, esetleg a 60-as években készült a kép.
Téglagyár 02: a téglagyári házak a vörösvári úti rendelő mögött. A rendelő már áll, tehát a kép 1958 után készült.
Téglagyár 03: ugyancsak a vörösvári úti rendelő mögötti téglagyári házak, a rendelő felől nézve. A háttérben a Tábor-hegy-Hármashatár-hegy és az Újlaki Téglagyár kéménye. A kép készítésének ideje ismeretlen (talán a 60-as évek eleje, mert még nincsenek TV-antennák sem a házakon).
Téglagyár 04: az Újlaki Téglagyár lakóházai, a Kiscelli utca-Tégla utca felől nézve. A háttérben az Újlaki Téglagyár kéménye. Kb. ugyanonnan készült, ahonnan a Schmidt kastélyt ábrázoló felvétel, de kb. ellenkező irányban (Észak felé fordulva). A kép készítésének ideje ismeretlen (talán a 60-as évek eleje, mert még nincsenek TV-antennák sem a házakon).
Téglagyár 05: tégla automatikus elszedése. Bossányi Laci forrása a téglagyári műszaki fejlesztést az 1966-69-es évekre nevezi meg, tehát a kép 1969 után, de 1976 előtt készült, mert a gyár 1976-ban bezárt.
Téglagyár 06: téglagyártás szovjet technológiával. Bossányi Laci forrása ugyanaz, mint az előző képnél. Vihar utcai kocsma: a Harisnyagyár bejáratával szembeni egykori Kriegl (?) vendéglő.
Vörösvári út 01: a Vörösvári út-Bécsi út sarka, 1960. augusztus (131/641 sz. kép).
Vörösvári út 02: a Vörösvári út-Solymári utca sarka, szemben a piac felé, háttérben a zöld házak. 1960. augusztus (131/639 sz. kép).
Vörösvári út 03: a Vörösvári út-Bécsi út sarka, háttérben már a panelházak. Mészáros Lajos, 1981.
Vörösvári út 04: a Vörösvári út vége, Remízzel, háttérben, az iskola mögött már a panelház látszik. Mészáros Lajos, 1983.
Vörösvári út 05: a Vörösvári út vége, háttérben, bal szélen a Fehérítő épülete. 1960. augusztus. (131/640 sz. kép)
Vörösvári út 06: a Vörösvári út 52. és 54. sz. házak udvara. 1960. július.
Vörösvári út 07: a Vörösvári út 98. sz. ház, az egykori Huszár-féle kárpitosműhely (a Brüll-cukrászdával szemben). 1960.
Vörösvári út 08: a Vörösvári út-Bécsi út sarka, 1960. augusztus (131/643 sz. kép).
Vörösvári út 09: a Vörösvári út-Körte utca sarka, a Brüll-cukrászdánál. Valószinűleg 1960-ban készült, egyidőben a 07.-es képpel (az árnyékok alapján).
Vörösvári út 10: a Vörösvári út a Váradi utca (akkor még Emese utca) felől nézve. A Brüll-cukrászdánál ugyanaz az autó áll, mint a 09-es képen, az árnyékok is arra utalnak, hogy a 07-09-10 képek ugyanakkor készültek (1960).
Vörösvári út 11: Mészáros Mihály „Fekvő nő” című szobra a Vörösvári úti rendelő előtti kis parkban. A forrás azonos a Téglagyár 05-06 képekével, így a 70-es évek elején készülhetett a kép.
Vörösvári út 12: a Vörösvári úti rendelő belseje. A forrás azonos a Téglagyár 05-06 képekével, így a 70-es évek elején készülhetett a kép.
Vörösvári út 13: a Vörösvári út-Solymári utca sarka. Kép az „Apám Óbudája” című könyvből, valószínűleg a 30-as évekből. A Solymári utca 01 kép „testvér-képe”. A kereszt ma az iskolával szemben, a Szentháromság templom előtt áll.
Zápor utca 01: Bossányi Laci forrásán csak annyi van, hogy „III. Zápor u. Photo erdélyi, Budapest”. Évszám nem deríthető ki, de még gázlámpa áll a sarkon. Zichy utca 01: Bossányi Laci forrásán csak annyi van, hogy „III. Zichy u. eleje a Mókus u.-ból nézve”. Évszám nem deríthető ki.
Copyright © 2003-2012 Wotan Doctor. All rights reserved.

Összes kép: 137  |  Utolsó frissítés: 2011.11.08. 18:05  |  Készítette: Wotan Doctor